7 maj 2022
13:00

Tjörns DFF

Referat: Eds FF - Tjörns DFF

ED välkomnade oss med kaffe, till sin fina anläggning på lördagen, men därefter var det slut på bjudningarna. ED tog ett bastant grepp om de första 20 minutrarna där matchen också avgjordes.

Redan i andra minuten gjordes 1-0 och det efter en tilltrasslad situation i straffområdet där bollen först går i stolpen, rensas ut på högerkanten, där bollen spelas in till en helt fristående Alva Olsson som stöter in 1-0. ED fortsätter att vara aggressiva och det samtidigt som vi är passiva är ingen bra kombo. i 12:e är det nära igen, ett bra inspel från kanten blir till ett bra skottläge men bollen går över ribban. Minuten senare lägger ED en boll på djupet och i friläget som uppstår gör Vendela Klenfelt inget misstag utan placerar in 2-0 utan chans för Li Gollungberg i målet. I 18:e minuten kommer ED i en ny snabb omställning men denna gång kan Li med en fin parad rädda bollen via stolpen till en resultatlös hörna.

Efter den jobbiga starten gjorde vi en del förändringar i laget och det började successivt se bättre ut. ED skapade fortfarande bra lägen men nu kom även vi upp i planen och skapade lägen. Nästa heta chans var det ED som skapade i samband med en hörna i 29 minuten, men nicken, från bra läge, gick strax över ribban. I 30:e minuten skapar vi vår bästa chans så långt när Maya Canery får bollen till vänster, dribblar, kommer runt på kanten och inspelet är bra men ED-backen får i sista stund undan bollen framför en fri Nathalie Blad. I slutet av halvleken gör Anna Ohlsson några bra offensiva brytningar högt upp i banan och vid ett av tillfällena får Nathalie en bra passning men skottet avvärjs återigen.

I andra halvlek får vi bättre kontroll på ED:s uppspel via mittfältet och spelet jämnar ut sig. De farliga chanserna blir färre men Li får göra några räddningar på de chanser som ändå skapas. I 67:e minuten har vi en av få vassa chanser i andra då Nathalie spelar fri Maya på djupet men även i denna situation är ED:s backlinje starka i hemjobbet och avslutet styrs till en resultatlös hörna. ED svarar några minuter senare med en ny fin boll på djupet men Li kommer ut bra och räddar.

Sammanfattningsvis är det skillnaderna mellan lagen i inledningen som i slutändan avgör matchen. Baklängesmålet i 2:a minuten stärkte ED samtidigt som det tog ett tag innan vi kom upp i nivå. Totalt sett en rättvis seger för ED där vi gör en bra insats när vi lyfter oss efter den tunga starten.

Li Gollungberg vikarierade i målet får ett extra plus i ett lag som stod upp bra mot ett starkt ED

Nu ser vi fram emot Ö-derbyt mot Orust FC fredag den 13 april på Ekåsvallen.